Hop til hovedindholdet

Faaborg-Midtfyn Kommune logo

Udviklingsworkshop: 360 graders blik på idrætshallerne i Faaborg-Midtfyn Kommune


Dato og tid

Onsdag d. 17. september 2025 kl. 16:00 til 19:00

Tilmeldingsfrist

Onsdag d. 17. september 2025 kl. 16:00

Sted

Korinth Hallen, Vinkelvej 5, 5600 Faaborg Korinth Hallen
Vinkelvej 5
5600 Faaborg

Udviklingsworkshop: 360 graders blik på idrætshallerne i Faaborg-Midtfyn Kommune


Arrangementsbeskrivelse

Kære kollegaer og samarbejdspartnere

Vi står over for en spændende og vigtig opgave: Over de næste 3-4 år skal vi igangsætte koordinerede udviklingsforløb for Faaborg-Midtfyn Kommunes 16 selvejende idrætshaller. Målet er at styrke hallernes fremtidige relevans og rolle – både hvad angår organisering, aktiviteter, de fysiske rammer samt hallernes rolle i lokalsamfundet. Initiativet er forankret i projektet Liv i lokalsamfundene og på øerne, hvor udviklingen af idrætshallerne er beskrevet som første prioriterede handling (se vedhæftede).

Og hvad har jeg med det at gøre?”, tænker du måske.

Meget! Idrætshallerne er centrale mødesteder, hvor mange borgere samles, og de rummer et stort potentiale, hvis vi tør at tænke langt, højt og bredt. Det tør vi - men vi har brug for lokal viden og input til det videre arbejde - også fra dig, som ikke normalt bruger idrætshallen. Dit indspark og viden om lokale behov og muligheder er vigtigt for os, så vi kan komme videre med opgaven og skabe en god ramme for den lokale udvikling.

Derfor inviterer vi til en workshop, hvor vi sammen drøfter:

  • Hvilken rolle skal hallerne spille i deres lokalområde? (Ramme for idræt, kultur, events, et socialt mødested mm.)
  • Hvordan skaber vi endnu mere liv, åbenhed og relevans i og omkring hallerne?
  • Hvordan kan hallerne i højere grad samarbejde på tværs?
  • Hvor indbydende er hallerne? Hvordan kan vi arbejde med hallernes synlighed, tilgængelighed og samspillet mellem inde- og udefaciliteter?
  • … og meget mere.

Baggrundsviden:

Idrætshallerne er typisk opført i 60’erne og 70’erne og har ikke ændret sig meget siden da – men det har idrætsvanerne. Befolkningens stigende interesse for nye og selvorganiserede aktiviteter snarere end de traditionelle holdidrætter på det klassiske 20 x 40 meter halvgulv betyder, at flere af hallerne oplever dalende belægning og aktivitetsniveau. Flere idrætsforeninger oplever desuden fald i medlemstal blandt børn og unge som konsekvens af en ændret demografi og offentlige servicefunktioner i de mindre lokalsamfund (bl.a. færre børnefamilier bosætter sig).

Men idrætshallerne er mere end mursten og halvgulve. De er vigtige elementer i vores lokale infrastruktur – både historisk og som fysiske rammer for fællesskab, frivillighed, idræt og kultur.

  • Hallerne driftes fortsat i høj grad af frivillige personer, der donerer deres tid og energi – ofte med en stærk tilknytning til det respektive lokalsamfund. Ved at styrke og strukturere deres rolle kan hallerne blive en katalysator for lokalt ejerskab, innovation og medborgerskab.
  • Alle haller har arbejdet med udviklingsplaner for 10-15 år siden, og vi vil trække på relevante erfaringer derfra.
  • Vi har i foråret 2025 gennemført kortlægningsmøder med alle haller med fokus på faciliteter, drift og deres rolle i lokalsamfundet.
  • D. 14. maj 2025 afviklede vi Halforum – et dialogmøde mellem hallerne og Kultur- og Lokalsamfundsudvalget. Her drøftede vi bl.a. samarbejde på tværs af haller og forslag til øget brug af hallerne i weekender og ferier.
  • Folkeoplysningsudvalget bakker op om udviklingsforløb for hallerne.

Vi håber meget, at du har lyst til at deltage og bidrage med dine perspektiver, erfaringer og idéer til, hvordan vi sammen kan udvikle fremtidens idrætshaller.

Et detaljeret program for workshoppen følger, når vi nærmer os.

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >

Kontaktinformation til arrangør

Line Kremmer Vium
Tlf: +45 72531687
lvium@fmk.dk

Kontaktinformation til arrangør

Line Kremmer Vium
Tlf: +45 72531687
lvium@fmk.dk